Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Οι ανανεώσιμες πηγές θα μπορούσαν να καλύψουν ολοκληρωτικά τις ενεργειακές ανάγκες



Η νέα σημαντική μελέτη της WWF - The Energy Report 2011 διαπιστώνει πως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έως το 2050, θα μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως, στο 100%, στην παγκόσμια ζήτηση ενέργειας. Η έκθεση, η οποία συντάχθηκε από το WWF, το ECOFYS και το OMA - Office of Metropolitan Architecture, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα σενάριο, είναι μια έκκληση για ανάληψη δράσης.

Η έκθεση προτείνει, για την αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων που προκαλούνται από επικείμενη αλλαγή του κλίματος και της μείωσης της προσφοράς των ορυκτών καυσίμων, μέσω του ισχυρισμού της ότι μέχρι το 2050, οι ενεργειακές ανάγκες του πλανήτη θα μπορούσαν να καλυφθούν εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές.

Περιγράφει ένα φιλόδοξο σενάριο για την εξοικονόμηση ενέργειας ως το πρώτο βήμα προς ένα ενεργειακό σύστημα στο οποίο τα ορυκτά καύσιμα αντικαθίστανται σταδιακά από αιολική, ηλιακή, γεωθερμική, υδροηλεκτρική ενέργεια και βιώσιμες μορφές παραγωγής ενέργειας από βιομάζα.

Ο στόχος της έκθεσης είναι να εμπνεύσει τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν τις προκλήσεις που συνδέονται με αυτήν τη στροφή και, ταυτόχρονα, να τους ενθαρρύνει να προχωρήσουν με τόλμη, κάνοντας πραγματικότητα την ανανεώσιμη οικονομία. Καταδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της παγκόσμιας συνεργασίας και της βαθύτερης ενσωμάτωσης της παγκόσμιας ενεργειακής υποδομής, η Ενεργειακή Έκθεση 2011 - The Energy Report 2011 δείχνει ότι τα οφέλη από τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υπερτερούν κατά πολύ των προκλήσεων.

Ο Reinier de Graaf, εκπρόσωπος της OMA, ανέφερε μεταξύ άλλων... η Ενεργειακή Έκθεση είναι η πρώτη μελέτη που υποστηρίζει την τεχνική δυνατότητα ενός παγκόσμιου ανεφοδιασμού με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2050. Η μελλοντική παροχή ενέργειας είναι ένα καθολικό θέμα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί σε παγκόσμια κλίμακα... έχουμε αναπτύξει μια νέα προοπτική για τον κόσμο.

«Σε 4 δεκαετίες μπορούμε να έχουμε έναν κόσμο με ζωντανές οικονομίες και κοινωνίες, οι οποίες θα τροφοδοτούνται εξ ολοκλήρου από καθαρές, φθηνές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» δήλωσε ο Jim Leape, γενικός διευθυντής WWF. O Leape συνέχισε λέγοντας πως θα ζήσουμε με διαφορετικό τρόπο, αλλά θα ζούμε καλά...

Πηγή: EnviSecurity.com
Πηγή .zougla.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...