Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Η Σουηδία θα απαγορεύσει εντελώς τη χρήση της επικίνδυνης χημικής ουσίας ΒΡΑ που βρίσκεται στα μεταλλικά κουτιά συσκευασίας


Η πρώτη χώρα στο κόσμο θα γίνει, ίσως, η Σουηδία που θα απαγορεύσει εντελώς τη χρήση της επικίνδυνης χημικής ουσίας  ΒΡΑ (Δισφαινόλη Α) που βρίσκεται ως εσωτερική επικάλυψη στις συσκευασίες  μεταλλικών κουτιών για τρόφιμα, ποτά, αναψυκτικά, κτλ, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Ως γνωστό η ουσία BPA, που από την επικάλυψη και επαφή περνάει, όπως δείχνουν οι μελέτες, στο περιεχόμενο , έχει συνδεθεί με πλήθος ασθενειών όπως: καρκίνο του μαστού, προστάτη, ασθένειες της καρδιάς, προβλήματα αναπαραγωγής, θηλυκοποίηση του αρσενικού κτλ.
Η σχετική νομοθεσία που προωθείται θα έχει σημαντικές επιπτώσεις  στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών που θα πρέπει να προσαρμόσει κατάλληλα την οργάνωση της παραγωγής της. Ευτυχώς η γυάλινη συσκευασία  που είναι απόλυτα αδρανής και δεν μεταδίδει ΤΙΠΟΤΑ στο περιεχόμενο, αποτελεί όχι μόνο την πιο υγιεινή λύση για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, αλλά και αυτήν που προτιμούν περισσότερο οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.
Πηγή: THINK GLASS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...