Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Debtocracy, Xρεοκρατία: Δείτε το ντοκιμαντέρ του Χατζηστεφάνου



To Debtocracy/Xρεοκρατία, το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών και το οποίο θα διατίθεται ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς στη χρήση και αναμετάδοση.Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.
Οι συντελεστές του Debtocracy Αρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη αναζητούν τα αίτια της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και συνομιλούν με προσωπικότητες οι οποίες προτείνουν λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.
Έχοντας πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και μέσα από κινούμενα σχέδια και animation το Debtocracy παρακολουθεί την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας από τη δεκαετία του '70 και εξηγεί τις έννοιες του απεχθούς και παράνομου χρέους που βαραίνει και την Ελλάδα.
http://www.debtocracy.gr/


Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημοσιογράφους Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη και τον οικονομολόγο Λεωνίδα Βατικιώτη, που υπογράφει την επιστημονική επιμέλεια.
Το κόστος παραγωγής του ντοκιμαντέρ καλύφθηκε εξ' ολοκλήρου από προσφορές πολιτών καθώς οι δημιουργοί του είχαν απευθύνει, μέσω του διαδικτύου, πρόσκληση προς όσους θα ήθελαν να γίνουν συμπαραγωγοί του έργου.
O Αρης Χατζηστεφάνου είναι δημιουργός της εκπομπής Infowar στο Ρ/Σ Σκάι, από τον οποίο απολύθηκε πριν λίγες ημέρες, και αρχισυντάκτης του Thepressproject.gr H Κατερίνα Κιτίδη είναι αρχισυντάκτρια του tvxs.gr και του τηλεοπτικού Infowar.
Τη μουσική επένδυση προσφέρει ο Γιάννης Αγγελάκας και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης. Το μοντάζ υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου.
Το Debtocracy θα είναι διαθέσιμο  στις διευθύνσεις xreokratia.gr και debtocracy.gr.

http://www.debtocracy.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...