Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Bιολογικό Κρεοπωλείο


Πρόκειται για ένα παραδοσιακό κρεοπωλείο βιολογικού κρέατος, που λειτουργεί βάσει υψηλών προδιαγραφών υγιεινής και διαθέτει σύστημα ιχνηλασιμότητας των προϊόντων, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή με αδιαμφισβήτητο και διαφανή τρόπο, όλη η πληροφόρηση για τη διαδρομή μέχρι το πιάτο σας. Το βιολογικό κρεοπωλείο βρίσκεται στον Γέρακα Αττικής, οδός Εθνικής Αντιστάσεως & Λασιθίου 29, και είναι πιστοποιημένο βάσει ΗΑCCP.


Παράλληλα αποτελεί πρότυπο εργαστήριο – πρατήριο διακίνησης και λιανικής πώλησις μόνο πιστοποιημένου ελληνικού βιολογικού κρέατος από ιδιόκτητη βιογεωργοκτηνοτροφική φάρμα στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας. Εκτρέφουν τα ζώα τους με φυσικό τρόπο με ιδιοπαραγόμενες βιολογικές ζωοτροφές σε μια γεωργοκτηνοτροφική εκιμετάλλευση 4.000 στρεμμάτων, που είναι πιστοποιημένη από τη ΒΙΟΕΛΛΑΣ και 
AGROCERT. Στις εγκαταστάσεις 3.000 τ.μ. τηρούνται αυστηρά οι κανόνες καλής διαβίωσης και υγιεινής των ζώων. Οι αγελάδες Limousin ανήκουν σε μία καθαρόαιμη φυλή βοοειδών κρεατοπαραγωγής, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά, 7.000 χρόνια πριν στις πεδιάδες της νότιας Ευρώπης. Σήμερα, θεωρούνται διεθνώς μια από τις σπουδαιότερες ράτσες αγελάδων για τη παραγωγή εξαιρετικά γευστικού κρέατος. 
Μιλήσαμε με τον Βασίλη Νίτσα και μας εξήγησε πως η ιδέα πέντε ατόμων για παραγωγή - διάθεση βιολογικού κρέατος, και έλεγχος ως το τελικό προϊόν ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι 2009 με τη δημιουργία του κρεοπωλείου. Ενός προσεγμένου όχι μόνο τεχνικά κρεοπωλείου, αλλά και αισθητικά. Στο πρατήριο στο Γέρακα, που είναι επίσης πιστοποιημένο, διατίθενται, βιολογικό μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι, πουλερικά. Το βιολογικό Αγρόκτημα βραβεύτηκε με το 
Βραβείο Ποιότητος του περιοδικού “Γαστρονόμος” 2009, στο τομέα παραγωγοί, μεταποιητές και έμποροι. Επίσης πρωτοπόροι στην αγορά, γιατί για πρώτη φορά το πιστοποιημένο βιολογικό κρέας δεν πωλείται συσκευασμένο. 
Η συνειδητή επιλογή ενός εναλλακτικού τρόπου ζωής συνδεδεμένου, με τη καλλιέργεια της γης, την εργασία στο περιβάλλον, αλλά και την εκτροφή ζώων με σχεδόν πρωτόγονο τρόπο. Ακολουθώντας όμως ένα αυστηρό σύστημα ελέγχων και πιστοποιήσεων σε όλα τα στάδια παραγωγής, και έχοντας περιορίσει το κομμάτι της αλυσίδας από το στάβλο στο τραπέζι σας στον ένα κρίκο, έχουν καταφέρει να διασφαλίσουν την υψηλή ποιότητα του κρέατος.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...