Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Μη ξαναχρησιμοποιείτε πλαστικό μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού μετά την .. πρώτη χρήση του


                                                                PHOTO :  http://skepsitrofikinisi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_12.html
Πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε ότι η επαναχρησιμοποίηση πλαστικού  μπουκαλιού είναι αιτία δηλητηρίασης. Από άγνοια, σίγουρα, χρησιμοποιούμε  συνεχώς το ίδιο πλαστικό μπουκάλι, είτε στο αυτοκίνητο, είτε στην εργασία μας.Αυτό δεν ενδείκνυται καθόλου.

Περιληπτικά, το πλαστικό (πολυαιθυλένιο τερερφθαλάτη ή PET) εμπεριέχει  εν δυνάμει καρκινογόνα στοιχεία (διθυλοδροξυλαμίνη ή DEHA). Τα πλαστικά  μπουκάλια είναι ασφαλή μόνο για μία χρήση . Αν χρειαστεί να το χρησιμο ποιήσουμε περισσότερο, το διάστημα δεν πρέπει να ξεπεράσει τη μια εβδομάδα, δεδομένου ότι δεν θα το αφήσουμε σε μέρος με υψηλή θερμοκρασία.
Επαναλαμβανόμενο πλύσιμο ή ξέπλυμα του μπουκαλιού μπορεί να δημιουργήσει αλλοίωση της χημικής σύνθεσης του πλαστικού και τα καρκινογόνα  στοιχεία να διαρρεύσουν στο νερό, το οποίο θα πιούμε.
 Συνεπώς, ενδείκνυται να χρησιμοποιούμε μπουκάλια, τα οποία είναι  κατασκευασμένα για πολλές χρήσεις, π.χ. υάλινα, ανοξείδωτα (inox)  Παρακαλούμε να διαβιβάσετε αυτή την πληροφορία και σε άλλους.
Τέλος ανακυκλώστε τα πλαστικά μπουκάλια. Παλιά πηγαίναμε στην παραλία με το γυάλινο θερμός και πίναμε υγειινα και χωρίς να επιβαρύνουμε την φύση με ακόμα μερικά πλαστικά μπουκάλια, αλλά είπαμε, η ευκολία μετράει
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...