Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Τα γυάλινα βάζα για τρόφιμα, επιστρέφουν δυναμικά



Τα γυάλινα βάζα υπάρχουν στη ζωή μας σχεδόν από το 1800. Αλλά τις προηγούμενες δεκαετίες η τάση για ταχύτητα και ευκολία, συντηρημένο , βιομηχανοποιημένο φαγητό, έδωσε χώρο στα μεταλλικά κουτιά και τις κονσέρβες. Τα τελευταία όμως χρόνια, δυο σημαντικές εξελίξεις παρουσιάστηκαν.
Η πρώτη αφορά μια σειρά ερευνών που δείχνουν ότι από τις κονσέρβες υπάρχει σημαντικός κίνδυνος μετανάστευσης επικίνδυνων χημικών ουσιών για τον άνθρωπο, από την εσωτερική τους επικάλυψη προς το περιεχόμενο. Η δεύτερη, σχετίζεται με την νέα τάση των καταναλωτών οι οποίοι τώρα αναζητούν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής , με σεβασμό στο περιβάλλον. Έτσι, τα γυάλινα βάζα ξαναγυρίζουν σήμερα θριαμβευτικά στη ζωή μας.
Η φιλικότητα του γυαλιού στο περιβάλλον, η διατήρηση της γεύσης και τα πλεονεκτήματα υγιεινής και ασφαλείας που προσφέρει το μοναδικό γυαλί, καθιστούν ξανά τα γυάλινα βάζα την αγαπημένη επιλογή των καταναλωτών. Τα βάζα έρχονται να δώσουν την ιδανική λύση στα νοικοκυριά, που όλο και περισσότερο σήμερα στρέφονται στις σπιτικές δημιουργίες για φαγητό, γλυκά, κτλ και θέλουν το γυαλί για να προστατέψουν την υγεία τους, αλλά και να διατηρήσουν τη γεύση, τη φρεσκάδα και τα διατροφικά συστατικά των τροφίμων.


http://www.thinkglass.gr/new_view/157
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...