Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Αυξήσεις έως και 27,6% σε βασικά προϊόντα στο καλάθι της νοικοκυράς την τελευταία διετία, ενώ ο πληθωρισμός την ίδια περίοδο ήταν 5%!


Καλπάζουν οι τιμές βασικών προϊόντων στα ράφια των σουπερμάρκετ καθώς τα καρτέλ της ακρίβειας δρουν ανεξέλεγκτα, την ώρα η ελληνική οικονομία βιώνει τη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών και τα εισοδήματα των νοικοκυριών έχουν υποστεί πρωτοφανείς μειώσεις.Αυξήσεις έως και 27,6% σε βασικά προϊόντα για το καλάθι της νοικοκυράς αποτυπώνουν το σοκ ακρίβειας
που δέχεται η ελληνική κοινωνία την τελευταία διετία. Πρόκειται για ανατιμήσεις που πέρασαν στα ράφια των σουπερμάρκετ το διάστημα Ιανουάριος 2011 – Αύγουστος 2012 σε ποσοστό δύο, τρεις και τέσσερις φορές υψηλότερο από τον πληθωρισμό, ο οποίος σωρευτικά για την ίδια περίοδο ήταν 5%!

πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το άρθρο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ

Πολυεθνικές πωλούν στην Ελλάδα ακριβότερα

Είναι ένα χάσμα που διατηρείται εδώ και χρόνια. Ιδια προϊόντα, από κοινούς παραγωγούς, με διαφορετικές τιμές στα ράφια των ευρωπαϊκών σούπερ μάρκετ. Τιμοληψίες των τελευταίων τριών ετών δείχνουν ότι οι έλληνες καταναλωτές πληρώνουν συνήθως πιο ακριβά για τα ίδια είδη, παρά τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης εξαιτίας των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.
Ερευνα των «ΝΕΩΝ» σε σούπερ μάρκετ της Ελλάδας και του εξωτερικού δείχνει ότι …
Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο εδώ : 

http://www.ekatanalotis.gr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...