Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Σειρά βιολογικών αφεψημάτων, με κρόκο Κοζάνης



Τα 7 αφεψήματα της σειράς του Κορρέ Τσάι με Κρόκο Κοζάνης, είναι προϊόντα βιολογικής γεωργίας και φέρουν τη σφραγίδα πιστοποίησης του οργανισμού ‘ΔΗΩ’, που εγγυάται τη χρήση βιολογικών συστατικών και την υιοθέτηση διαδικασιών παραγωγής που σέβονται το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη. Βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές, τα βιολογικά αφεψήματα -ζεστά ή κρύα- αποτελούν...
μία πρόταση γεύσης, τόνωσης και ευεξίας, που μετατρέπει τον κρόκο Κοζάνης, το ‘Χρυσάφι Της Ελληνικής Γης’, σε καθημερινή συνήθεια.
Το ‘Πράσινο Τσάι’ και το ‘Αναζωογονητικό Ρόφημα’, έχουν διακριθεί με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης του ‘Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης & Ποιότητας’ (International Taste & Quality Institute - iTQi). Παράλληλα, το βιολογικό ‘Αρωματικό Ρόφημα’ με κρόκο Κοζάνης και φασκόμηλο, απέσπασε ένα ακόμα χρυσό αστέρι, απόδειξη της ποιότητας και ιδιαιτερότητάς του στο πλαίσιο των βρετανικών ‘Great Taste Awards 2010’.
Οι ευεργετικές ιδιότητες και η ποιότητα του πρωταγωνιστικού συστατικού (κρόκος Κοζάνης) θεωρείται η κορυφαία ποιότητα του πολύτιμου καρυκεύματος παγκοσμίως. Ο κρόκος είναι το ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο, λόγω της απαιτητικής και χειρωνακτικής διαδικασίας συλλογής και επεξεργασίας του φυτού. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάζονται περίπου 150.000 άνθη κρόκου για ένα κιλό αποξηραμένων στιγμάτων του άνθους. Οι ωφέλιμες ιδιότητές του σύμφωνα με την παραδοσιακή ιατρική, όπως η αντισηπτική, η αντισπασμωδική και η χωνευτική δράση, έχουν πλέον επιβεβαιωθεί επιστημονικά. Νέες μελέτες απέδειξαν, παράλληλα, ότι τα στίγματα του κρόκου διαθέτουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, ενώ συγκλίνουν προς το συμπέρασμα ότι βελτιώνουν και τη μνήμη.

Βιολογικό ‘Πράσινο Τσάι’: κρόκος Κοζάνης πιπερόριζα, γλυκόριζα & επιλεγμένα βότανα.
Πράσινο τσάι και αρωματικές ρίζες, ένας συνδυασμός ευεξίας από την Ασιατική τέχνη της ζωής.

Βιολογικό Αναζωογονητικό Ρόφημα: κρόκος Κοζάνης, μέντα, λεμονόχορτο & επιλεγμένα βότανα.
Κάθε γουλιά του, χαρίζει τη δροσιά της μέντας και τη φρεσκάδα του λεμονιού.

Βιολογικό ‘Μεσογειακό Ρόφημα: κρόκος Κοζάνης, δενδρολίβανο, θυμάρι & επιλεγμένα βότανα.
Χρώματα των ελληνικών αυλών και αρώματα του αιγαιοπελαγίτικου θέρους, συμπυκνωμένα σε ένα φακελάκι.

Βιολογικό ‘Θερμαντικό Ρόφημα: κρόκος Κοζάνης, κανέλα, γαρύφαλλο & επιλεγμένα βότανα.
Συνδυασμός γλυκών καρπών με το άρωμα εξωτικών καρυκευμάτων, ιδανικός για τις χαμηλές χειμωνιάτικες θερμοκρασίες.

Βιολογικό ‘Μαύρο Τσάι: κρόκος Κοζάνης, λεμόνι & δυόσμος.
Στα μαγαζιά της Ανατολής και στα αραβικά παζάρια, το συγκεκριμένο ρόφημα προσφέρεται ως “καλωσόρισμα”, ζεστό ή κρύο.

Βιολογικό ‘Παραδοσιακό Ρόφημα: κρόκος Κοζάνης, μέλι, πορτοκάλι & επιλεγμένα βότανα.
Παραδοσιακό ρόφημα του χωριού Κρόκος, με το οποίο οι ντόπιοι υποδέχονται τους επισκέπτες, δίνοντας μία πρώτη γεύση της “ιδιαιτερότητας” του τοπικού -αλλά με διεθνή εμβέλεια- καρυκεύματος.

Βιολογικό ‘Αρωματικό Ρόφημα: κρόκος Κοζάνης, φασκόμηλο, λουίζα & επιλεγμένα βότανα.
Φύλλα και σπόροι που συλλέγονται χειρωνακτικά, “σμίγουν” με τη ντελικάτη ευωδιά ανθέων, σε ένα ιδιαίτερο και απολαυστικό συνδυασμό.


http://noexcus.blogspot.gr/2011/02/blog-post_554.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...