Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Θεσσαλονίκη: Δυναμικό παρών στην πορεία κατά των μεταλλείων χρυσού

συγκέντρωση κατά των μεταλλείων χρυσού στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή  στην πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Στην πορεία συμμετείχαν κάτοικοι από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, αντιπροσωπείες επιτροπών αγώνα ενάντια σε επενδύσεις χρυσού από το Κιλκίς και τη Θράκη, βουλευτές και μέλη κομμάτων που έχουν εκφράσει συμπαράσταση στα αιτήματά τους, μέλη κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αντιεξουσιαστικών κινήσεων, οικολογικών οργανώσεων, κ.α.

Στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας στην πορεία μπήκαν και διαδηλωτές από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Οι διαδηλωτές που αντιδρούν στις εξορύξεις χρυσού είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και μέσω της οδού Τσιμισκή κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές. Στη συνέχεια, από την παλιά παραλία κατέληξαν στον Λευκό Πύργο, όπου ολοκλήρωσαν την πορεία τους. 
Η σημερινή ογκώδης διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη κατά των μεταλλείων χρυσού, στέλνει μήνυμα: Μετά την «επανεξέταση» στη Θράκη, έρχεται η Χαλκιδική, σχολίασε στο twitter o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, αναφερόμενος στην επανεξέταση από την κυβέρνηση της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...